Dovlecel umplut cu rosii

de Anastasia in Mancaruri de post, 10 Feb 2010 | 7023 vizualizari

 

Aceasta mancare nu lipseste niciodata de pe mesele de sarabatori a unui Moldovean,cand este sezonul nu pierd ocazia sa prepar acest aperitiv deliciios :)

 

INGREDIENTE

  • un dovlecel mare sau mijlociu
  • 4~5 catei de usturoi
  • 2 rosii mari
  • 1 lingura de patrunjel taiat marunt
  • 2 linguri otet
  • 25~30 gr. apa
  • 1 lingurita ulei de masline ( optional )
  • 2 picaturi miere de albine
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel umplut cu rosii:

Se taie fisii subtiri dovlecelul si se prajeste la foc moderat pana devine un pic rumen,apoi se pune sa se scurga de ulei.

Se prajeste rosia taiata rondele pana i-si schimba culoarea .

Punem dovlecelul pe o scandura si il presaram cu sare dupa gust, dar nu exagerat , luam o rondela de rosie scoatem de pe ea coaja si o punem pe dovlecel.

Rulam dovlecelul si il punem pe o farfurie.

Dupa aceasta facem sosul din usturoiul pisat: apa+otet+ulei+2 picaturi de miere+patrunjel taiat marunt si stropim dovleceii cu aceasta compozitie . Acest aperitiv este foarte gustos si se serveste la mese festive precum si la o pofta de fiecare zi.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel umplut cu rosii" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Vinete Limba soacrei